MatchX M2 Pro Miner – Handleiding & veelgestelde vragen

1. Wat is de opbrengst van de MatchX M2 Pro Miner op?

De M2 Pro Miner levert tussen €10-12 per dag in MXC tokens. Als de prijs van het token daalt, zal de miner meer MXC tokens ontvangen. Als de prijs omhoog gaat, gaat het aantal tokens dat wordt beloond omlaag. Dit om een dagelijks gemiddelde tussen €10-12 per dag te garanderen. Daarnaast lever deze voor ongeveer €1,00 aan BTC per dag op en ~€0,20 – €0,50 aan DHX tokens. In de toekomst zullen deze hoeveelheden waarschijnlijk meer worden en zal het mogelijk zijn om Polkadot (DOT) te minen met de M2 Pro miner.

2. Waar kan je de MatchX M2 Pro Miner kopen (met korting?)

Je kan de MatchX M2 pro bestellen op de officiële website van MatchX en bij Miners Nederland door te bestellen via de onderstaande links.

  • Voordeel van Miners Nederland: Volgende dag verzending – Nederlandstalige ondersteuning
  • Voordeel van MatchX: Iets goedkoper, maar langere levertijd en geen Nederlandse ondersteuning.

3. Wat kost de MatchX M2 Pro Miner?

De MatchX M2 Pro kost bij MatchX €2829 voor de €50,00 korting die je krijgt als je via ons kanaal bestelt of coupon AFFILIATE_3482948 gebruikt. Na de korting, kost de M2 Pro Miner €2779,00 De verzendkosten naar Nederland zijn €9,99.

Bij Miners Nederland kost de M2 Pro Miner €2880,00 maar heb je een snellere verzending waardoor je eerder kan beginnen met minen.

4. Wat is de MatchX M2 Pro multi token crypto miner?

De M2 Pro Miner van het bedrijf MatchX is een slimme gateway waarmee je verschillende tokens kunt mijnen vanuit huis. De ontwikkelaar MatchX is een Duits bedrijf dat in 2018 is opgericht met als doel een gratis wereldwijd Internet of Things (Iot) netwerk te creëren. Als beloning voor het hosten van een Miner en het bieden van netwerk dekking, ontvangt de eigenaar van de gateway onder andere MXC tokens.

De M2 Pro Miner was oorspronkelijk alleen in staat om het token MXC te mijnen – inmiddels is het ook in staat om BTC en DHX te mijnen. MatchX is momenteel bezig om het verdienen van DOT mogelijk te maken. De Miner is eenvoudig te installeren en heeft alleen stroom & een WiFi/Ethernet verbinding nodig om te werken. Je stelt de miner in via de mobiele applicatie en zal automatisch MXC beginnen te verdienen.

5. Wat is de MatchX M2 Pro Miner Miner Health?

De efficiëntie van jouw M2 Pro Miner is afhankelijk van de Miner Health. Door een score van 100% te bereiken en te houden, mined de M2 Pro 100% van zijn potentie. Er zijn 6 factoren die de Miner Health bepalen.

Zodra je een nieuwe Miner aansluit zal deze beginnen met 80% health – maar geen zorgen, deze zal binnen een week automatisch naar 100% gaan zolang je deze aan laat staan en aan de andere criteria (blijft) voldoet(n).

M2 Pro Miner kopen btc dhx mxc multi token miner nederland

1) Uptime: Verantwoordelijk voor 20% van de Miner Health. Zolang de Miner altijd aan staat en een internet verbinding heeft, zal deze parameter 100% blijven. Mocht je Miner voor wat voor reden dan ook tijdelijk uit/offline zijn, zal het percentage dalen – maar gelukkig langzaam weer richting de 100% gaan zodra deze weer werkt/aangesloten is.

2) GPS: Verantwoordelijk voor 5% van de Miner Health. Deze functionaliteit is nog niet geïmplementeerd dus hier hoef je je (nog) geen zorgen over te maken. Wat dit precies in gaat houden is nog niet duidelijk.

3) Altitude: Verantwoordelijk voor 5% van de Miner Health. Deze functionaliteit is ook nog niet geïmplementeerd dus hier hoef je je (nog) geen zorgen over te maken. Wat dit precies in gaat houden is ook nog niet duidelijk.

4) Orientation: Verantwoordelijk voor 13% van de Miner Health. Door de Miner kaarsrecht te zetten met de antennes omhoog, houdt je deze factor op 100%.

5) Proximity: Verantwoordelijk voor 7% van de Miner Health. Als een tweede M2 Pro miner binnen een straal van 50 meter staat, zal dit leiden tot een verlies van maximaal 7% van de Miner Health. Zet je ze naast elkaar in het raam, zullen ze per Miner 7% aan health inleveren. Zet je ze 25 meter uit elkaar, dan lever je per Miner 3,5% in. Dit is om spreiding van de Miners te stimuleren – het doel van MXC is om een globaal netwerk te creëren en dat werkt alleen als Miners verspreid uit elkaar opgesteld worden.

6) Fuel. Verantwoordelijk voor 50% van de Miner Health. Door een volle fuel tank te houden, blijft deze parameter op 100% (en dus 50% van de Miner Health). Het Fuel Tank principe lijkt op het eerste oog een ingewikkeld concept, dus laten we dit met een voorbeeld demonstreren.

6. MatchX M2 Pro Miner Fuel Tank uitgelegd

De Fuel Tank status is verantwoordelijk voor 50% van de Miner Health. Door je Fuel Tank vol te houden (en de andere parameters te optimaliseren) zal je Miner met een 100% efficiëntie werken.

Geminede MXC tokens worden automatisch in de Fuel Tank opgeslagen. De grootte van de Fuel Tank is gelijk aan het aantal tokens dat je in totaal gemined hebt. Stel dat je na dag 1 100 MXC tokens gemined hebt, is de totale grootte van je Fuel Tank 100. Na dag 2 waarbij je nogmaals 100 MXC gemined hebt, is de maximum grootte van de tank 200.

Als je echter na 2 dagen besluit om al je 200 geminede MXC tokens uit de fuel tank te halen, zal je Fuel 0(%) zijn en kost je dit 50% van je Miner health. Hierdoor zal de Miner slechts een efficiëntie van 50% hebben – en dus met inachtneming van bovenstaand voorbeeld maar 50 MXC tokens minen.

Nu zal je misschien denken: oké dan is de tank na 4 dagen a 50 tokens weer vol – maar zo werkt het niet. De grootte van de Fuel Tank zal blijven groeien met elke token die je mined. Na 4 dagen zal je dus 200 fuel hebben in een fuel tank met een capaciteit van 400. Aangezien dat 50% is van de capaciteit, zal je Miner Health dus weer 75% zijn.

Het zal dus, zonder handmatig toevoegen van MXC tokens, nooit meer mogelijk zijn een volle fuel tank te krijgen – en dus een Miner Health van 100%. Echter klimt deze wel langzaam weer op en kan je wel in de buurt komen van 100%.

In deze (Engelstalige) video van Nordic Crypto kan je een visueel en gedetailleerder voorbeeld vinden van de Fuel Tank met berekeningen.

https://www.youtube.com/embed/r67ZV77U-TQ?start=190&feature=oembed

7. MatchX M2 Pro Miner opbrengst strategie

Het loont dus om je MXC tokens in de fuel tank te laten. Zo behoudt je een Miner Health van 100% en mine je maximaal. Maar wat is dan het juiste moment om te cashen als je “gestraft” wordt wanneer je tokens opneemt? Een populaire strategie die veel M2 Pro Miner eigenaren gebruiken is de Fuel Tank vol te houden tot de Miner zichzelf terugverdient heeft om vervolgens de volgende M2 Pro in huis te halen.

Stel dat je na 252 dagen break-even speelt en je de €2779 terugverdient hebt en deze gebruikt om een tweede M2 Pro Miner te kopen, heb je dus op dag 253 twee Miners. Één nieuwe die op 100% efficiëntie draait en één die initieel op 50% efficiëntie werkt (waarvan het percentage langzaam weer opklimt). Doordat je nu 2 Miners hebt, zal je sneller de tweede terugverdienen om vervolgens de derde aan te schaffen. De tijd tussen de aanschaf van een nieuwe Miner wordt steeds kleiner en je dagelijkse opbrengsten worden zodoende steeds hoger.

Laat het dus duidelijk zijn dat dit een meerjarenplan is en geen snelle cash grab. Hoewel veel gebruikers op internet kritisch zijn op het Fuel Tank concept, ben ik van mening dat dit juist gunstig is voor het project en de waarde van de munt. Dit maakt het doorverkopen van Miners niet interessant (wie wilt er immers een Miner kopen met 50% health) en voorkomt pump ‘n dump schemes – wat de waarde van de MXC munt ten goede komt.

M2 Pro miner kopen Nederland matchx btc dhx mxc

8. Hoeveel elektriciteit/stroom verbruikt een MatchX M2 Pro miner?

Net als een Helium Hotspot Miner verbruikt de MatchX M2 Pro slechts de hoeveelheid stroom van een kleine gloeilamp: 3,5 Watt. Ter vergelijking: een kleine Bitcoin-miner verbruikt gemakkelijk 1600 watt – alsof je je droger de hele dag aan hebt staan.

9. Hoe verdien je Bitcoin (BTC) met de MatchX M2 Pro Miner?

Op 30 november 2021 heeft MatchX Bitcoin-mining mogelijk gemaakt met de M2 Pro Miner. Het is noemenswaardig dat deze niet werkt via het consensusmechanisme Proof of Work – maar via Proof of Participation via het BTC mining testnet. Hierdoor hoeft de M2 Pro Miner geen complexe berekeningen op te lossen die enorme hoeveelheden rekenkracht vergen zoals traditionele Bitcoin Miners – maar produceert hij toch BTC.

Om Bitcoin te minen met de M2 Pro, moet je aan een aantal voorwaarden voldoen:

1) Zet 6000 MXC tokens op slot en
2) Heb een Miner Health van ten minste 90%.

Het wordt aanbevolen dat je de benodigde 6000 MXC tokens apart koopt en ze niet uit de Fuel Tank haalt om de Miner Health niet negatief te beïnvloeden. Dus met de huidige prijs van $0.10456 per MXC zal je $627 moeten investeren om Bitcoin te kunnen delven. Natuurlijk kan je de 6000 MXC tokens op een later tijdstip terugkrijgen (en verkopen), dus zul je deze tokens niet verliezen.

Je kan de M2 Pro app (Datadash) gebruiken om de MXC tokens te bevriezen en bitcoin mining mogelijk te maken. Ga naar de homepage -> ‘Add Token’ -> ‘Add BTC’ en volg de stappen hier.

10. Hoeveel Bitcoin (BTC) verdient de MatchX M2 Pro Miner?

Tijdens de uitgebreide tests van het “Das Kaiser Projekt” – zoals MXC dit project noemt, werd er gemiddeld $38,60 per persoon aan Bitcoin gemijnd over een periode van 30 dagen. Dit komt neer op een dagelijkse opbrengst van $1,28 in BTC. Exacte huidige opbrengsten zijn online moeilijk te vinden, maar zullen rond bovenstaand bedrag liggen – afhankelijk van de prijs van Bitcoin.

11. Hoe kan ik DataHighway (DHX) minen met de MatchX M2 Pro Miner?

DHX – DataHighway is een nieuw blockchain project waarvan de coin sinds kort als derde token gemined kan worden met de M2 Pro Miner. Via de Datadash app kun je DHX gaan minen door de stappen te volgen.

buy matchx m2 pro mxc btc LPWAN crypto miner discount code multi token M2PRO MatchX order
buy matchx m2 pro mxc btc LPWAN crypto miner discount code multi token M2PRO MatchX order

Om DHX te kunnen minen is een combinatie van 2 componenten vereist:

1) mPower (Mining Power) – dat verkregen wordt door een Miner te hebben (je M2 Pro) en door het vastzetten van een x aantal MXC tokens. Iedere 1 MXC die je vastzet staat gelijk aan 1 mPower.

Het hebben van een M2 Pro Miner zal resulteren in een boost van 100% van je mPower. Daarnaast kan je een mining boost krijgen van 10%, 20% of 40% wanneer je de MXC tokens voor een langere tijd vastzet.

3 Maanden is 0% bonus
9 Maanden is 10% bonus
12 Maanden is 20% bonus
24 Maanden is 40% bonus

Voorbeeld: Als je één M2 Pro Miner hebt en 1000 MXC tokens vastzet voor 24 maanden, zal je mPower ((1000 *2) *1.4) = 2800 zijn.

2) ‘Bonded DHX‘. De tweede factor die de hoeveelheid DHX opbrengst bepaald is de hoeveelheid DHX die je ‘bond’ (vastzet). Om de volledige 100% mining potentie per vastgezette DHX te benutten, zal je een x aantal mPower nodig hebben. Op het moment van schrijven heb je per 1 DHX die je vastzet 11944.15 mPower nodig. Die éne bonded DHX zal dan per dag (op dit moment) 0,0143 DHX opleveren.

M2 Pro miner kopen nederland MXC BTC DHX bestellen europa korting opbrengst

Blijf op de hoogte – maximaliseer de opbrengst

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen en weet als eerste wanneer nieuwe tokens gemined kunnen worden met de M2 Pro miner door hieronder je email adres achter te laten.